top of page

Yogapraksis

Yoga er en praksis som kan variere mye i stil og innhold. I timeplanen finner du oversikt over de forskjellige stilene av yoga vi tilbyr og beskrivelse av de. Praksisen er både fysisk og mental. Elementer som du kan møte på i en yogatime er blant annet:  asana - fysiske øvelser, pranayama - pusteøvelser, meditasjon - fokus. Noen ganger brukes også mantraer og chanting i praksisen. Mer om disse under.


Asana er den fysiske praksisen av yoga der vi bruker kroppens bevegelses systemer som muskulatur og ledd. Ved å praktisere asana kan man oppnå:

 - mykere og mere bevegelige ledd

 - økt balanseevne og koordinasjon

 - en sunn og sterk ryggrad
- mykere og sterkere muskler

Pranayama er pusteøvelser som ofte brukes i en yoga praksisfor å roe ned pusten eller kombinere pust med bevegelse. Ved å puste rolig kommuniserer vi til nervesystem at vi er trygge, noe som er med på å reduserer stress. Vi bruker lungenes fulle kapasitet og noen ganger holder vi pusten i korte perioder. Dette gjør vi for å trene lungekapasiteten og øke oksygentilførselen til kroppens organer.

I meditasjon fokuserer vi oppmerksomheten gjennom sansene. Praksisen kan være med på å: 

 - øke tilstedeværelse

 - reduserer stress

 - øke konsentrasjon

 

All meditasjon er ledet og ingen forkunnskaper er nødvendige. 

I yoga brukes også mantraer som kan oversettes som sinns frigjørelse. Vi lager vibrasjonen ved bruk av stemmen. Gjennom å gjenta mantraer blir de til chanter. Det kan sammenlignes med en sang, men fokuset er ikke å synge "fint" og ingen erfaring er nødvendig. Ved å chante stimuleres nervesystemet. Det kan hjelper oss å gi slipp på spenninger i kroppen, reduserer angst og stress samt styrke ens intuisjon og normaliserer hjertens rytme og hjernebølgemønstret.

Hatha Yoga: About
Asana
Pranayama
Meditasjon
Mantra
bottom of page